Så nära, så annorlunda!

Västra Nyland, den sydligaste regionen i Finland, är beläget väster om Helsingfors längs kusten, mittemellan Åbo och Helsingfors. Avståndet är enast ½- 2 timmars bilfärd från huvudstaden och du når oss lätt med bil, tåg, buss, cykel eller båt. Perfekt avstånd för en dagsutfärd från Helsingfors!

Mycket att uppleva

I vår region är naturen alltid nära. Hos oss hittar du havet och den vackra skärgården, rena skogssjöar och vattendrag som du kan utforska med båt eller kanot. Ta en promenad i skogen och njut av en lunch över öppen eld.

Du kan ta del av olika aktiviteter som paddling, cykling eller båtturer i skärgården. Eller så kan du vandra omkring i våra idylliska småstäder och njuta av den stressfria atmosfären eller sitta vid havet och se på solnedgången. Glöm inte heller att besöka våra unika slott och gamla bruk som Svartå Slott, Billnäs, Fagervik och Fiskars.

I vår region erbjuds många olika typer av övernattning. Du kan välja bland hotell, bed and brekfast, stugor och slott. Vårt område lämpar sig perfekt för individuella resenärer som vill utforska regionen och hitta sina egna äventyr och smultronställen.

Den bästa tiden för ett besök är från maj till oktober.

För vem

Västra Nyland som område är attraktivt för många olika typers besökare men vi kan identifiera några typiska individiduella resenärer. Personer som besöker oss letar ofta efter flera olika sorters upplevelser. En typisk kundgrupp är det medelålders paret som besöker regionen i sin egna bil. De besöker ofta de gamla trästäderna och de lokala restaurangerna. De är intresserade av historia och älskar lugnet på landsbygden.

Den andra kundgruppen är familjen med ett eller flera barn som njuter av stränderna, en fisketur eller en dag i lekparken eller i det barnvänliga muséet. Familjen söker ofta efter boende i stugor där de kan rå om sig själva och leva nära naturen. Den tredje gruppen av individuella resenärerar är de, oftast finländska, turister som kommer för att delta i de olika evenemang som ordnas i regionen, som exempel kan nämnas sommarkonserter, sommarteater, sportevenemang, marknader etc.

Grupper är ofta intresserad av historiska sevärdheter som Raseborgs slott eller järnbruken i Fiskars där modern design möter en traditionell omgivning.

 

Samarbetspartners

Visit Southpoint Finland arbetar i nära samarbete med Raseborg  och Hangö och Helsinki West som är en registrerad förening för regionens företagare som arbetar inom turistnäringen.

Om du behöver information om regionen eller kontaktinformation till en speciell näringsidkare, hör av er, vi hjälper gärna till.

Vi samarbetar med både inhemska och utländska researrangörer. Våra utländska samarbetspartners är ofta specialiserade i de skandinaviska länderna och erbjuder turer till Helsingfors, Lappland och insjö Finland men vill erbjuda sina kunder något nytt för sommarsäsongen. De erbjuder mest turer för individuella resenärer och i synnerhet turer med bil är väldigt populära.

Kontaktinformation

För mera information och kommissionsnivåer, vänligen kontakta Henrica.

Du är också välkommen att följa oss på Facebook!

Visit Southpoint Finland

Henrica Ewalds

+358 44 277 2882

henrica@visitsouthpointfinland.fi